Техниката с три пръста по метода Силва

Техниката с три пръста

Следващата практика също стана доста известна и използвана. Известна е като техниката с три пръста и може да се използва, за да се успокоите. Да намалите стреса и да се върнете в спокойно състояние и по -дълбоко ниво на съзнание. Той се основава на принципа на закотвяне – ние закотвяме алфа състоянието с жест от три пръста, сгънати заедно (от двете ръце).

Стъпките за завършване на техниката са изключително прости:

Заемете удобна позиция, изравнете дишането си, затворете очи.

Отпуснете тялото си и продължете да дишате дълбоко. Използвайте метода 3-2-1, за да постигнете максимална релаксация и постигане на алфа-ниво.

След като сте постигнали пълно отпускане и потапяне в себе си, съберете палеца, показалеца и средния пръст заедно и мислено повторете три пъти. „Винаги, когато събера тези три пръста, умът ми функционира на по -дълбоко ниво на съзнание и аз оставам спокоен, схладнокръвен и напълно контролирам себе си.

Вече можете да използвате този жест, за да се приведете бързо в спокойно, хладнокръвно състояние, когато трябва да използвате ума си по конструктивен и творчески начин или когато е нужно да се справите със стреса или тревожността.

За тези, които предпочитат да изпълняват ръководени техники за медитация. Можете да намерите и да използват видеото, описващо техниката с три пръста.

Екстрасензорно възприятие (ESP)

И може би най-любопитното нещо, което може да се направи с помощта на метода на Силва, е да се развият и използват екстрасензорни възприятия и свръхсили. Този метод обещава, че всеки може да се научи да възприема обекти с сетивата без директен контакт с тях. Като получава информация, скрита от обикновеното възприятие. Това е доста спорен момент и повод за критика към системата Силва, често обвинявана в шарлатанство и псевдонаука. Както и да се възприема, тази тема заслужава вниманието.

Научете повече за метода Силва на сайта на healnlearn (на английски език).