Йога блокчетата и техните размери и форми

Когато започнем да практикуваме йога или други подобни практики, обикновено основното нещо, което се изисква от нас, е желанието да практикуваме. Удобно облекло за спорт и постелка за тренировка. Почти същото е положението с фитнеса и пилатеса и едва по-късно, когато вече се адаптираме в класове и практики, започваме да откриваме нови основни аксесоари за йога и фитнес. Един такъв аксесоар са блокове или тухлички за йога, пилатес или фитнес. Те са еднакви за всички тези области на развитие на тялото. Но могат да се различават по състав и материал (прочетете за това в нашата статия), размер на блока и плътност на материала. Нека да разгледаме характеристиките на пилатес, йога и фитнес тухли.

Йога блокче с какъв размер е най-добро за използване               

Индустрията за йога блокчета или тухлички отдавна е установила определен среден стандарт, който повечето производители спазват. За по-ясно разбиране на тези размери, нека определим, че те могат да се различават по дължина, ширина и височина. Оптималното съотношение на страните за йога блокове и фитнес тухли е:

  • дължина 23см
  • височина 15см
  • ширина 7,5 – 10см

Ако дължината и височината на йога блокчето или тухлата са повече или по-малко ясни. Тогава трябва да обърнете внимание на ширината при избора Ви. И така, при избора на йога блокче трябва да се има предвид. Ширината на тухлата е мястото на захвата, откъдето произтичат разликите. Ширината от 7,5 см йога блокчета ще бъде оптималното решение за захвата, удобен за жена, а 10 см ширина ще бъде по-удобния захват за мъжа.

Форми на йога блокчетата

По форма йога блокчетата често са гладки от всички страни и наподобяват обикновени строителни тухли. Но индустрията за спортни стоки не стои на едно място и се разработват нови и нови форми на блокове за йога и фитнес, например с тухли с канали за по-удобно захващане.