Информация за алуминиеви радиатори

Информация за алуминиеви радиатори

Начинът, по който са подредени алуминиевите отоплителни радиатори, предполага, че се нуждаят от отдушник, в противен случай натрупаните в тях газове могат да разкъсат участъците, което е особено неприятно в разгара на зимния сезон.

Алуминият е доста „капризен“ метал, така че тръбите в отоплителната система ще трябва да бъдат инсталирани или от полипропилен, или от алуминий. Както стоманата, така и медта водят до нейното постепенно унищожаване, така че началото на течове с такива тръби е само въпрос на време.

Ако вземем предвид всички плюсове и минуси на алуминиевите радиатори, тогава е напълно възможно да изберем оптималния модел за всяка конкретна стая.

Информация за алуминиеви радиатори. Въпреки че производителите дават на алуминиевите радиатори 10-15 години гаранция, това не означава, че те ще продължат толкова дълго. Ако ги инсталирате в автономна отоплителна система, тогава експлоатационният живот може да бъде удължен до 30-40 години, ако собствениците следят качеството на охлаждащата течност. Използвайки ги за централно отопление, където съставът на носителя е под въпрос, те могат да се провалят за 7-8 години и ще бъде трудно да се докаже нещо на производителя.

Спецификациите на алуминиевите радиатори

Има таблици, в които производителите посочват техническите характеристики на всички свои продукти. Що се отнася до алуминиевите радиатори, първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е на какво работно налягане може да издържи избраният модел. Като правило индикаторът може да варира от 6 до 25 атмосфери.

Следващият параметър е височината на алуминиевите отоплителни радиатори и обемът на всяка секция, от която зависи нивото на техния топлообмен. След като изчислите колко енергия се нуждае от батерията и знаейки каква е тя за всяка отделна секция, можете да определите точно колко клетки са необходими.

Третият важен показател е температурата на носителя. Средно е +110 градуса. Когато избирате такова устройство за работа в централизирана отоплителна система, трябва предварително да попитате за неговите параметри. Управителят на фермата е длъжен да предостави всички необходими показатели. Сравнявайки ги с информационния лист за продукта, можете да разберете колко са съвместими.