Дроншоу

Дроншоу – Технологии и иновации на съвременната магия на небето

Дронните светлинни шоута са съвсем отскоро, но в света има фирми, които вече поставят световни рекорди по брой едновременно контролирани безпилотни летателни апарати.

Първият въпрос за това как обикновено се случва едно дронщоу е свързан с навигацията. Сега сантиметрова точност се използва за позициониране в резултат на комбинация от сигнали Glonass и GPS с корекции на земята.

Когато в небето има повече от един безпилотен самолет, това е от голямо значение. Не само се нареждат различни форми във въздуха, но и се предотвратят сблъсъци между тях. Разстоянието между дроновете често е по-малко от 2 метра и е важно да не се случи сблъсък.

Всички безпилотни летателни апарати се управляват от наземна станция, по време на полета всеки дрон се синхронизира, както и се осъществява контрол на текущите параметри.

Нощните полети обикновено са трудни и без наблюдение не можете да видите нищо.

Програмата на спектакъла на едно дроншоусе формира предварително. Първо се скицира на хартия, след това се избират снимки, върху тях се правят аранжименти и едва след това се записват всички движения на дроновете и управлението на техните светлини.

Разбира се, всички преходи се изчисляват програмно, но понякога трябва да се вмъкнат междинни преходи и ръчно управление. Преди физическия полет изпълнението се изпълнява в симулатор, където можете ясно да се види, какво се случва и как, може визуално да се оценят, както самите фигури, така и възможността за инциденти по време на преходи.

Когато светещото ято излита и започва да изгражда цветни фигури, плавно преливащи се от една в друга, или внезапно започва да премигва в тъмното – чувството е неописуемо. Дроншоу на живо, а не на видео или снимки, то просто изглежда абсолютно фантастично.

Синхронен полет на ято квадрокоптери – огромни, ярки форми във вечерното небе плавно се преливат една в друга. Дроншоуто винаги очарова публиката, присъстваща на събитието.