Висококачествени линк билдинг връзки

Висококачествени линк билдинг връзки. Една от най-трудните части за повишаване на ранга на вашата страница е изграждането на висококачествени входящи връзки. В края на краищата, това е единственото нещо, което SEO практиката изисква да имате сътрудничеството на някой друг, за да работи.

Висококачествени линк билдинг връзки

Но с правилната стратегия и малко търпение можете да създадете входящи връзки, които ще увеличат стойността на вашия сайт в очите на търсачките. Тази статия ще Ви предостави основите на изграждането на връзки, които ще Ви помогнат да извлечете максимума от връзките, които установявате с други сайтове.

Изграждане на естествено изглеждащи връзки

Едно от нещата, които могат да Ви развалят отношенията с търсачките, е етикетирането като спам сайт. Сайтовете за нежелана поща изграждат връзки по неестествени начини и ако вашият сайт изглежда, че изгражда връзки по този начин, SEO на вашия сайт ще пострада. По-долу са някои основни принципи за изграждане на връзки, които ще предпазят вашия сайт от показване като спам сайт:

Изграждайте само 15-20 връзки на ден

Спам сайтовете се опитват да „измамят“ търсачките, като добавят стотици или дори хиляди препратки за един ден. Така че докато работите върху стратегията си за изграждане на връзки, ограничете натрупването на връзки до не повече от 20 връзки на ден.

Сведете смяната на връзки до минимум

Повечето неестествени стратегии за изграждане на връзки са изградени с помощта на реципрочни стратегии за свързване. Така че, въпреки че може да е добре да разменяте връзки със сайт, бъдете сигурни, че това не е единствената Ви стратегия за придобиване на връзки.

Използвайте различен текст във вашите връзки

Тъй като спам сайтовете обикновено изпращат стотици или хиляди линкове наведнъж. Те обикновено използват идентични текстове, които копират и поставят с цел размяна на връзки или публикуване на сайтове за доставка на съдържание. Въпреки че е важно да използвате основните си ключови думи в текста на връзката си, уверете се, че имате няколко различни варианта или вторични ключови думи за изграждане на връзки.

Поддържайте връзките си подходящи

Спам сайтовете са по-заинтересовани от бързото изграждане на много връзки. Отколкото от използването на тези връзки за добавяне на стойност към друг сайт или за привличане на квалифициран трафик. Това означава, че те ще поставят връзки към сайтове, които нямат отношение към съдържанието на техния сайт. Просто с цел изграждане на голям брой връзки. Така че, за да не бъде етикетиран сайтът ви като спам, поддържайте връзките си подходящи за съдържанието на вашия сайт.

Заключение

Не забравяйте преди всичко, че изграждането на връзки и оптимизирането на търсачките трябва да се извършват естествено. И че в крайна сметка рекламирате на хората, а не на търсачките. Докато се фокусирате върху това, ще имате същата цел като търсачките и усилията ви за SEO ще се отплатят